Frysta bär och syltberedningar för livsmedelsindustrin.
Blåtand förser livsmedelsindustrin med frysta bär och syltberedningar för naturlig smaksättning av bland annat mejeriprodukter, glass och bakverk. Unika smaker för respektive produkt och beredningar tillagade efter kundspecifika recept.
Rensade styckfrysta bär och syltberedningar från Blåtand är av högsta kvalitet och uppskattas av kunder inom livsmedelsindustrin som söker naturlig smaksättning av till exempel mejeriprodukter, glass och bakverk. Frysta blåbär, lingon och hjortron att förädla vidare för att falla konsumenten i smaken.
Utöver lingon, blåbär och hjortron erbjuder Blåtand många andra smaker och kombinationer av smaker. Vårt smakcenter har trettio års erfarenhet av att ta fram goda beredningar och hjälper dig hitta det rätta receptet för just din unika produkt. Utvecklingsprocessen sker i nära samarbete med ert kvalitetscenter.
IQF, styckfrysta rensade bär.
Blåbär (Vaccinium myrtillus)
- Klassificeringar: Klass 1 extra, klass 1, klass H och press.
- Förpackningar: Säckar om 25 kg lastade på 750 kg EURpall. Klass H 1050 kg EURpall. Press oktabin eller säck.
Lingon (Vaccinium vitis-idaea)
- Klassificeringar: Klass 1 extra, klass 1, klass 2 och press.
- Förpackningar: Säckar om 25 kg lastade på 750 kg EURpall. Press oktabin eller säck.
Hjortron (Rubus Chamaemorus)
- Klassificeringar: Klass 1.
- Förpackningar: Hink eller block.
Syltberedningar (Till mejeriprodukter, glass, bageriprodukter m.fl.)
- Hjortron, blåbär, lingon, hallon och jordgubb.
- Skräddarsydda smaker på beställning.
- Förpackningar: 1 000 l. stålcontainer.